חלבון בשתן-ערך קבוע. על מה מעיד?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

14/04/2019 | 15:29 | מאת: דניאל

דוקטור נכבדה, ראשית הרשי נא לי להודות לך על ניהול מרשים של הפורום. בן 60. סוכרת וי.ל.ד מאוזנים יפה. בחלק מבדיקות השתן שנערכו בשנים האחרות קיימת מיקרואלבומיה(פחות מ 100), אולם בכל הבדיקות נמצא פרוטאין ברמה קבועה של 10 מ"ג. שאלתי היא, האם הרמה הקבועה של החלבון בשתן מצביעה על כך שמצבי הוא סטטי? (שאר הבדיקות תקינות). מקדים תודה לתשובתך.

אני מניחה שכוונתך בבדיקת החלבון לבדיקת שתן כללית? החלבון בה מבוטא במ"ג לד"ל ומושפע מריכוז השתן. לכן אנו לא משתמשים בבדיקה זו כבדיקה כמותית. עם זאת, העובדה שהפרשת האלבומין בשתן אינה משתנה היא אכן חיובית ונובעת מהעובדה שלחץ הדם והסכרת מאוזנים במידה יפה. המשך כך!

מנהלי פורום נפרולוגיה