טיפת דם בתחילת שתן+ תוצאות אולטראסאונד

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

19/02/2019 | 16:41 | מאת: צבי סחייק

עברתי ניתוח להסרת נגע קטן בכליה ימנית לפני 3 שנים! לפני 15 יום הופיעה טיפת דם בראשית מתן שתן ואחכ שתן נ'י. לפני שנתיים היה דומה ונאמר לי שזו אבן שיוצאת ושורטת את מעברי הפין. כעבור 20 יום נעלמה התופעה! בבדיקת U.S אתמול נרשם:כליה ימניתבמקום תקיןאורך 83 מ"מפרנכימה צרה. הודגם איזורקורטיקאלי אקוגני קוטרו 24 מ"מ ללאעדות להידרונפרוזיס או לאבנים. כליה שמאלית פרנכימה שמורה ללא עדות..... כיס שתן : בעל צורה וגבולות סדירים ללא פתולוגיה גסה באיזורו ערמונת מוגדלת מקבל מאז הנתוח - דיאודרט לערמונית השאלות: טיפת הדם בתחילת השתן מה אומרות תוצאות האולטרא סאונד תודה צבי סחייק

גוש אקוגני בכליה יכול להיות תהליך שפיר (כמו אנגיומיוליפומה) או תהליך ממאיר .מומלץ לבצע הדמיה נוספת ויעוץ אורולוג. דם שמופיע רק בתחילת מתן השתן , אולי מכוון כי מקור הדמם הוא בדרכי השתן הסופיות (כמו השופכה). מומלץ יעוץ אורולוג גם בשאלה זו.

מנהלי פורום נפרולוגיה