mri ובדיקת דם לתפקודי כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ויתר לחץ דם

26/01/2019 | 18:37 | מאת: אביטל

רציתי לברר-אתמול עשיתי mri ולא ביקשו בדיקות דם לתפקודי כליות. ועכשיו אני בלחץ. מהם התסמינים אם יש בעיות באמת בכליות ואחרי mri והזרקת החומר?

לקריאה נוספת והעמקה
27/01/2019 | 17:13 | מאת: ד"ר הילה סוטנדורף

לאחרונה גופים מנחים אמריקאים שינו את ההנחיות והותר שימוש של תכשירי גדוליניום מסוימים באי ספיקת כליות מתקדמת עד סופנית. הממלצה אומרת כי אין אפילו צורך לבדוק קראטינין טרם הבדיקה שכן השימוש מותר בלי קשר לתיפקוד הכלייתי. אני מניחה שבדיקת ה MRI שלך בוצעה עם אחד מהתכשירים הללו.

27/01/2019 | 18:43 | מאת: אביטל

אכן בוצע עם חומר ניגוד. הבנתי שבבתי חולים כן דורשים את הבדיקת דם הזאת. ראיתי שעשיתי בדיקת דם באוגוסט. הקרטנין בסדר. אאורה- 15. האם זה בסדר או שיכול להשתנות משמעותית מאז?

28/01/2019 | 19:47 | מאת: ד"ר אורית קלוק - בן בסט

סביר להניח שאם הקראטינין היה תקין באוגוסט, ולא קרה משהו דרמטי מאז, שהוא תקין גם עכשיו. איני רואה סיבה לדאגה בנושא זה.

28/01/2019 | 19:50 | מאת: אביטל

מה יכול להיות דרמטי למשל? אשמח להסבר מכיוון שאני בלחץ...

29/01/2019 | 19:26 | מאת: ד"ר אורית קלוק - בן בסט

הכוונה בדרמטי היתה לאירוע משמעותי שגרם לאי ספיקת כליות. לא ברור לי למה את חושבת שפיתחת אי ספיקת כליות. בכל מקרה, אם את כל כך בלחץ, הכי פשוט יהיה לבצע בדיקת דם פשוטה לתפקודי כליות ולא תצטרכי עוד להיות במתח.

29/01/2019 | 19:54 | מאת: אביטל

כי אם יש משו אז עכשיו אחרי לא יודעת אם ככ משנה... אם היה בעיה אז איך היא אמורה להיות מורגשת?

מנהלי פורום נפרולוגיה ויתר לחץ דם