חלבון בשתן - מידע לגבי תוצאות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

13/01/2019 | 17:36 | מאת: אין שם

שלום רב, עשיתי בדיקת איסוף שתן יום ולילה יום יצא על כמות 1100 - 40.65 mg/dL לילה יצא על כמות 300 - 43.25 mg/dL לטענת הנפרולוגית הבדיקה יצאה תקינה ושלחה אותי לחזור על בדיקת שתן דגימה של יחס חלבון על קריאטינין, אחרי רחצה טובה ולקחת מנה אמצעי של זרם השתן. (יש לי הפרשות רבות מאוד, מאז הלידה השניה שלי). להלן התוצאות : ( בדיקת שתן כללית ללא איסוף שתן, ללא איסוף שתן) MICROALBUMIN/CREAT - 139 CREATININE- U SAMPLE - 182 MICROALBUMIN-U SAMP - 253.6 כל הבדיקות האחרות תקינות כולל C4-C3 וכל הבדיקות דם שלי יצאו תקינות. חלקון שתן האחרון שעשיתי : Protein-U Sample - 27.20 אבל בדיקת PROTEIN/CREAT לא עשו לי . אני עושה הרבה כושר, אןי לי במשפחה הסטוריה של בעיות כליות, לב, סכרת. האם יש לי סיבה לדאגה? תודה מראש

בנוגע לאיסוף השתן המחולק - בדרך כלל המעבדה מחשבת את כמות החלבון באיסוף יום ואיסוף לילה. אם אכן לא התבלבלת בהעתקת הנתונים לפי תוצאות האיסוף יש לך פרוטאינוריה משמעותית. של כ 580 מ"ג ליממה. אם כן הדבר מחייב ברור. אשר לחישוב יחס חלבון לקראטינין בדגימת שתן - יש משהו שלא מסתדר לי. אנא שלחי יחידות בהן בוטאו קראטינין/אלבומין/פרוטאין בדגימת השתן.

מנהלי פורום נפרולוגיה