חלבון בשתן - איסוף יום ולילה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

31/12/2018 | 17:06 | מאת: ללא שם

שלום רב, נוגע לי על חלבון בשתן בהריון השני שלי. שהיה די גבוה וכל איסוך שתן היה על 300-400 . לאחר ההריון עשיתי שוב איסוף שתן ועדיין היה על 200-300. לא מזמן עשיתי איסוף בוקר ולילה באיסוף בוקר על כמות של 1100 יצא 40.50 באיסוף לילה על כמות של 300 יצא 43.60 כל הבדיקות האחרון כולל C4-C3 ובדיקות דם אחרות כולל שתן יצאו תקינות. האם הבדיקה של איסוך שתן יום ולילה תקינות? אני לא יודעת את היחס. תודה מראש

הפרשת חלבון של עד 150 מג ליממה נחשבת תקינה. אם מחברים את הפרשת החלבון בשתן של האיסוף האחרון יום ולילה יוצא 84 מג. זה תקין

31/12/2018 | 19:23 | מאת: ללא שם

תודה רבה על התשובה המהירה. מכיוון והמתנ לתור לנפרולוגית הוא ארוך, אז רוםא המשפחה עשה לי חישוב אחר- הוא עשה חישוב של היום שיצא 440 ( על כמות 1100 ל-.50 40) 'ו - 126 ( על כמות 300 ל- 43.6). הוא אומר צריך לעשות סה"כ ויצא 500+ אני לא כל כך הבנתי אבל הוא די הלחיץ אותי. האם לא צריך לעשות יחסי ל -100 מ"ל לכמות?

צריך לראות את התשובה. בדרך כלל בתשובות של איסופי שתן נותנים את התחשיב הכולל של כמה חלבון הופרש בפרק זמן מסוים.

01/01/2019 | 22:33 | מאת: ללא שם

PROTEIN- U SAMPLE 40.65 mg/dL איסוף בוקר כמות 1100 PROTEIN- U SAMPLE 43.25 mg/dL איסוף לילה כמות 300 בידיוק כמו שאמרתי לך. הרופא אמרה שיש להתחייב גם אם יש חלבון בשתן בלילה. אבל הרופא משפחה לא אמר כלום רק עשה חישוב מוזר ויצא לו ביחד 500 .

התשובות ניתנו לדציליטר והרופא שלך המיר את היחסים בהתאם לכמות השתן. אכן תשובתו נכונה. הפרשת החלבון היא מעל לנורמה וצריך הערכת נפרולוג.

מנהלי פורום נפרולוגיה