השתלת שיער במושתל כליה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

17/12/2018 | 07:36 | מאת: Asiko

מושתל כליה יציב. האם יש מניעה בהשתלת שיער.כמובן בבית חולים מקצועי.

אין ספרות רפואית עדכנית שבדקה את הנושא המושתלים. עקרןניתיש סיכון מוגבר לזיהומים באיזור הניתוח. אני הייתי נמנעת. ממליצה לך להתיעץ עם הנפרולוג שלך.

18/12/2018 | 06:18 | מאת: Asiko

תודה דר. להפתעתי חיפשתי מחקרים ודווקא מצאתי שתרופות נוגדי דחיה משפרים את צמיחת השיער. מצרף לינק. מה דעתך? https://link.springer.com/article/10.1007%2FBF02507112

לא יכולה לפתוח לינקים. אומר בקצרה שאני לא כיוונתי לצמיחת השיער לאחר השתלה אלא לזיהומים באזור השתל העורי והקציר של הזקיקים שעלול להזדהם במטופל עם תרופות המדכאות את מערכת החיסון . חלק מהתרופות אף מעכבות ריפוי פצעים.

מנהלי פורום נפרולוגיה