תוצאות בדיקת דופלקס כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

16/12/2018 | 11:28 | מאת: מיכל

אני מטופלת בלחץ דם 13 שנה בערך. בת 62. עד לפני שבועיים היה מאוזן בדרך כלל. בשבועים האחרונים פעמים שמדדתי היה גבוה מאוד 230/110 הוסיפו לי שני כדורים ונשלחתי לבדיקות. אני מאוד מאוד לחוצה מהתוצאות. אודה לכם אם אקבל הסבר.

לא רשמת מהן תוצאות הדופלר. מטרת הבדיקה לאבחן היצרות בעורקי הכליה היכולה להסביר עליה בלחצי הדם שהיו מאוזנים.

16/12/2018 | 20:56 | מאת: מיכל

סיכום הבדיקה: שתי כליות עם זרימה גבוהים, דבר היכול להעיד על הפרעה המודיגמית כלייתית דו צדדית.

התשובה היא לא מאבחנת הצרות. אם העליה במהירות הזרימה (במוצא העורק הכלייתי) היא מעל ל 200 ס"מ/לשניה הסיכוי כי שאכן תמצא היצרות משמעותית של העורק בכלייתי היא רק 60%. אי לכך אם הרופא חושד בכך מאד הוא יפנה אותך להמשך ברור הדמייתי (למשל CT של עורקי הכליה).

16/12/2018 | 23:31 | מאת: מיכל

תודה על התשובה המהירה. זה נשמע מבהיל. יש לזה פתרון?? האם זה יוביל לדיאליזה

16/12/2018 | 23:51 | מאת: מיכל

כתוב :כליה ימנית- 45 סמש כליה שמאלית מהירות זרימה; 38 סמש RI בעורקים סגמנטריים דיסטליים ואינטרלטבולריים: שמאל 0.72 ימין 0.74

המהירויות שציינת הן נמוכות ולא גבוהות כפי שכתבת קודם. לשוב לדעת איפה נמדדו- במוצא העורק הכלייתי או בעורקים קטנים יותר. כפי שאמרתי כבר הבדיקה פעמים רבות לא מאפשרת אבחנה ואם הרופא שלך באמת חושד בהצרות עורקי הכליה הוא יפנה אותך להדמיה נוספת. בהצלחה

17/12/2018 | 09:10 | מאת: מיכל

המון תודה על התשובה הרצינית והמהירה. זה ממש לא מובן מאליו.האם זה מסוכן.?האם זה יוהיל לדיאליזה?אני לא ישנה בלילה בגלל זה

מנהלי פורום נפרולוגיה