סוגי בדיקות שתן . משהו ליש הבדל א ברור ...

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

01/11/2018 | 12:21 | מאת: אבינועם

שלום אודה מאד אם אפשר לקבל הסבר כללי לגבי ההבדל בין PROTEIN- U STRIP (בבדיקת שתן רגילה) לבין PROTEIN- URINE 24h (שבאיסוף 24ש') מה מיצגת כל הבדיקה ומדוע יש הבדל במספרים וביחידות הנמדדות ? למשל בבדיקות שנעשו לי באותו יום התקבל ? ROTEIN- URINE 24h = 390 mg/24h PROTEIN- U STRIP = 28 mg/dL האם יש התאמה בין התוצאות ? . . . איך ? מודה מראש על התשובה

כמות החלבון בסטיק אינה מהימנה מפני שמושפעת מגורמים שונים בניהם ריכוז השתן. בשתן מרוכז סטיק שתן יכול להיות חיובי לחלבון למרות שלמעשה אין כמות חריגה של חלבון בשתן בבדיקות כימות. הבדיקה גם מושפעת מחומציות השתן. שתן בסיסי עלול לגרום לסטיק להיות חיובי לחלבון באופן לא אמיתי. כימות חלבון בשתן נעשה על ידי איסוף שתן 24 שעות או בדיקת יחס של חלבון לקראטינין או אלבומין לקראטינין. אם איסוף שתן 24 שעות נעשה נכון וכל השתן נאסף הרי שזו הבדיקה האמינה ביותר. יחס חלבון או אבומין לקראטינין בבדיקת שתן אקראית -מבטלת את תצרוכת הנוזלים ונחשבת אמינה, עומדת בקורלציה טובה לאיסוף שתן של 24 שעות לחלבון/אלבומין בהתאמה.

מנהלי פורום נפרולוגיה