חלבון בשתן כבר 15 שנה - נורמאלי?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

30/10/2018 | 13:03 | מאת: דן חיים

שלום אני בן 47 היום ומאז גיל 33 בכל בדיקת שתן יש עדות לחלבון כולל בבדיקת איסוף שתן. החריגה לא גדולה לצד ה PROTEIN- U STRIP מופיע ערך שנע בין 7 ל 16 מ"ג. מבד זאת בדיקות דם תקינות. קריאטנין נע בין 0.85 ל 0.99 תלוי בצריכת חלבון. אמבולין ואוריאה תקינים. אני צורך אבקות חלבון ומתאמן בחדר כושר. רופא המשפחה אמר שהממצא חסר משמעות שכן אין עוד סימפטומים או עדות לבעיות אחרות. גם אולטרה סאונד בטן תחתונה כולל שלפוחית וכליות תקין. האם יש צורך בבירור יותר מעמיק או פשוט לסמוך על רופא המשפחה? תודה

סטיק לחלבון מושפע מעוד גורמים ולכן אין להסתמך עליו כמדד אמין לנוכחות חלבון בשתן אלא בערכים גבוהים מאד. כימות חלבון אמין הוא באיסוף שתן 24 שעות או ביחס חלבון לקראטינין בדגימת שתן. בחריגה יש לחזור על הכימות עוד פעמיים לאורך מספר חודשים. מעניין לראות גם את כימות האלבומין בשתן. הכמות של החלבון שכומת כן חשובה. עם באיסוף השתן יצא לדוגמה 170 מ"ג חלבון (כשהכמות התקינה היא עד 150 מ"ג) הרי שההתייחסות היא אחרת מאשר פרוטאינוריה של 500 מ"ג ליממה. בכל מקרה עליך לדעת שאבקות חלבון/דיאטה עתירת חלבון מהווים "מעמסה" על הכליה ואם יש פרוטאינוריה מומלץ להימנע משימוש בהן.

מנהלי פורום נפרולוגיה