אולטרהסאונד של הבטן-שאלה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

22/09/2018 | 15:42 | מאת: דני

שלום רב, מה ההבדל בין אולטרהסאונד של הבטן לבין אולטרהסאונד של דופן הבטן? האם אולטרהסאונד של דופן הבטן יכול לגלות ממאירויות של איברי הבטן כמו אולטרהסאונד רגיל של בטן? תודה מראש

זה לא הפורום המתאים. במילה שבדיקת המבוססת על עיבוד גרפי של גלי קול . תדירות גלי הקול משתנה בהתאם לעומק הנדרש. להדמות את דופן הבטן יש צורך במתמר (transducer) אחד והדמיית אברי הבטן דורשת מתמר אחר. אם חושדים בגידול נהוג לבצע הדמיות אחרות (סי טי, MRI).

מנהלי פורום נפרולוגיה