ציסטה לא פשוטה בכליה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

10/08/2018 | 08:05 | מאת: קיילי

שלום, אני אישה בת 37, עשיתי us בעקבות כאבי בטן , וכתוב שיש ממצא בכליה הימנית , תהליך היפואקאי בקוטר של 1.6 ס״מ , ייתכן ציסטה פאראפלאבית עם תוכן הדי- ציסטה לא פשוטה. מומלץ לבצע בדיקת ct. מה זה אומר? האם חס וחלילה זה משהו סרטני? תודה מראש

ציסטה לא פשוטה היא ציסטה שיש לה פוטנציאל להפוך לממארת או שהיא חשודה לכזאת. בדיקת הסי טי היא בדיקה הרבה יותר מדויקת (מ US). היא מאפשרת לראות את הציסטה טוב יותר, לאפיין אותה , ולדרג את דרגת השינויים בה וכך להכווין טיפול. לא צריך כרגע לקפוץ למסקנות. יתכן ובסי טי תתגלה ציסטה עם תוכן חלבוני שנראית שפירה לחלוטין. לסיכום - סי טי ויעוץ אורולוג אחריו אם עולה הצורך לפי תשוב הסי טי. בהצלחה

מנהלי פורום נפרולוגיה