המשך לשאלה שלי ממקודם

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

26/07/2018 | 23:54 | מאת: מולטה וציון

הוא מסרב לטיפול .או לטיפולים בכלל.למרות שהביאו הרבה פסיכולוגים ןעובדים סוציאלים לשכנע אותו.אבל הוא צלול לגמרי ואין דרך להכריח אותו. אז אני רוצה לשאול: האם הוא ימות?תוך כמה זמן מתים(בערך)ממחלת כליות?האם זה מוות בייסורים קשים או ניתן להקל עליו מעט? האם הוא מתאים לטיפול פליאטיבי?איפה מקבלים טיפול זה?בהוספיס? אחנו מנסים לקבל את החלטתו ,עם כול הכאב.כי אנחנו יודעים איזה חיים קשים ובלתי אפשריים הוא עובר.ומצבו רק מחמיר כול פעם יותר ויותר.לכן כול מה שנותר לנו זה לנסות להקל עליו.

הפגיעה הכלייתית במצבים כאלה יכולה להיות הפיכה, כלומר - אם התפקוד הכלייתי היה תקין לפני האירוע, סיכוי סביר שנראה התאוששות. אבל אין לדעת כמה זמן תארך ההתאוששות הזו. במידה ולא נותן שתן כלל, לא ניתן לשרוד מעבר לימים בודדים ללא דיאליזה. אם יש תפוקת שתן, אפשר לטפל בהפרעות השונות באמצעות תרופות, בחלק מהמקרים זה מספיק.

06/08/2018 | 23:15 | מאת: מוטלה וציון

והוא מסרב לדיאליזה. מה לעשות?? אפשר להקל עליו את הסבל? הוא רק מפחד למות בייסורים...

מנהלי פורום נפרולוגיה