בדיקות שתן בבדיקות שגרתיות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

14/07/2018 | 10:43 | מאת: טל

שלום ד"ר, שואלת עבור אבא, הוא לחוץ בטירוף. בן 59. רק בשבוע הבא יש לו תור לרופאת משפחה. במסגרת בדיקות תקופתיות ושגרתיות, התוצאות של בדיקות השתן יצאו גבוהות מדי. מצרפת לך את תוצאות הבדיקה. חשוב לציין כי תוצאות קודמות של הבדיקה הזו (לפני שנה פלוס היו מעולות ולגמרי בנורמה) אודה לתשובתך.

14/07/2018 | 10:46 | מאת: טל

מצב תוצאות הבדיקה

14/07/2018 | 10:51 | מאת: טל

מתנצלת, אך איני מצליחה להעלות את תוצאות הבדיקה. כותבת לך אותם כאן: Microalbumin/creat - 43 Microalbumin-u samp - 67 Creatinne-u sample - 157.3

יש עדות להפרשת אלבומין בשתן. "הנורמה" הינה עד 30 אם כי ידוע היום כי עדיף כמה שפחות גם כאשר אנו בטווח הנורמה. איני יודעת מה הסיבה להפרשת האלבומין - סכרת? יתר לחץ דם? או אחר. אין צורך להלחץ אך חשוב לטפל. בשלב ראשון לחזור על הבדיקה לוודא שהממצא חוזר על עצמו (אם שונה מערכים קודמים). במידה ומדובר בסכרת או יתר לחץ דם, יתכן ואיזון טוב של מחלת הבסיס יפחית את הפרשת האלבומין בשתן. ישנן גם תרופות העשויות לתרום לכך. פניה לרופא המשפחה בעוד כשבוע הינה סבירה בהחלט, לא מדובר במצב חירום.

16/07/2018 | 12:04 | מאת: טל

אין לאבא סוכרת, תודה לאל. בבדיקות דם הגלוקוז יצא ממש טוב. מה שכן - בבדיקות שתן הקודמות שיצאו תקינות, אבא נטל מדי יום כדורים ללחץ דם. (הרופאה הורידה לו את הכדורים הללו ועוד כמה כדורים שלקח משום שרזה וירד המון במשקל).

מנהלי פורום נפרולוגיה