ציסטה עם משקע סידני בכליה הימנית

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

11/07/2018 | 15:52 | מאת: שלומי

התשובה שקיבלתי לאחר בדיקת אולטרא סאונד בקוטבה העליון של הכליה הימנית ציסטה קורטיקלית בגודל 18 מ"מ עם מוקד אקוגני / משקע סידני בתוכה. הממצא קשה מאד להדגמה - נצפתה בשכיבה על הבטן ... 2 מה זה אומר? מה צריך לעשות? תודה שלומי

במרבית המקרים ציסטה מסוג זה דורשת מעקב באמצעות אולטרסאונד חוזר כעבור כ 6 חודשים. עם זאת, ההגדרה כאן גבולית לטעמי כמו גם העובדה שהציסטה קשה להדגמה, ולכן ממליצה לפנות לאורולוג עם דיסק הבדיקה והפענוח לצורך החלטה האם יש צורך בהדמיה נוספת.

מנהלי פורום נפרולוגיה