תפקוד כליה עם בדיקות דם

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

15/06/2018 | 14:58 | מאת: דיליאן עליזה

לאחי נאמר שיש לו בעיה בכליות. PROTEIN/CREATININ RATIO-U 1089.00MG/G.CRE מה זה אומר

לאחיך יש הפרשה של חלבון סביב 1 גרם בשתן. זה אכן מעיד על בעיה בכליות. הכליה הינה כמו מסננת, המנקה את הדם. כאשר יש הפרשה של חלבון בשתן זה מעיד על בעיה בסינון שיכולה לנבוע מסיבות שונות. הסיבות יכולות להיות כחלק ממחלה סיסטמית כמו סכרת / השמנת יתר , או ממחלה הפוגעת בכליה בלבד. חשוב לפנות להערכת נפרולוג. הפחתת כמות החלבון המופרש בשתן הינה חשובה ומשפיעה על הפרוגנוזה של מחלת הכליות.

מנהלי פורום נפרולוגיה