סכנות הכספית.........................

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

31/05/2018 | 12:26 | מאת: אמיר

שלום רב לאחרונה אני חש בטוב ובירורים רפואיים לא מצאו לכאורה כלום. הועלתה אפשרות שיש לי חשיפה לכספית מסתימות אמלגם. האם ניתן לנקות כספית מהדם באמצעות מכונת דיאליזה??? האם אי פעם נעשתה בארץ פעולה כזו לרעלים אחרים.? תודה רבה

הטיפול בהרעלת כספית הוא באמצעות חומר סופח (חומר כימי שיוצר קומפלקסים עם היוני המתכת). יש פינוי שהוא מוגבל בדיאליזה. כמובן שיש הרעלות שבהן דיאליזה יכולה להוות חלק מהטיפול . כעקרון החומר צריך להיות קטן מספיק לצאת (לא קשור לחלבוני דם), ושפינויו בדיאליזה יעלה על היכולת של ה"מפנים הטבעיים" של הגוף (שהם הכבד ו/או הכליה - תלוי חומר) לפנותו. צריך לזכור כי דיאליזה היא לא הליך נטול סיכונים.

מנהלי פורום נפרולוגיה