בירור מקובל בעליה בתיפקודי כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

24/05/2018 | 23:43 | מאת: נטלי

שלום רב אבי בן 71 ברקע יתר לחץ"ד מאוזן תרופתית, כמו כן ידוע על ריפלוקס נוטל טיפול תרופתי קבוע גם. בבדיקות דם תקופתיות מעכשיו ישנה עליה בת. כליות. אוריאה-47 קראטנין 1.24. לציין כי נמצא על גבול סכרת עם ha1c יציב לאורך שנים של 6.2. אשמח לדעת מה הביקור המקובל במצבו? הרופאה שלחה לu.s...בםועל בכלל בדקו אאורטה בטנית. אשמח להכוונה.

חשוב מאוד לראות בדיקת שתן לכללית ומשקע, וכן כימות רמת החלבון בשתן. שני אלה יכולים לרמז למיקום הפגיעה הכלייתית ובהתאם לכוון את הבירור. כמוכן\ חשוב לראות באולטרסאונד את גודל הכליות והמראה שלהן, כמו גם לשלול מרכיב של חסימה בדרכי השתן. תנסה להזכר האם התחלת לאחרונה תרופות חדשות, גם טבעיות, שאולי יוכלו להסביר את עליית הקראטינין.

26/05/2018 | 08:01 | מאת: נטלי

פרטים נוספים שאני יודעת להוסיף הם אלבומין קראטנין ratio -0 שתן כללית חלבון שלילי. האם הבנתי נכון ויש לבצע בדיקת לאיסוף שתן של 24 שעות שאני יודעת שעושים? ידוע לך איזה תרופות טבעיות עלולות לעלות ת. כליות?

26/05/2018 | 08:21 | מאת: נטלי

תודה רבה על המענה. מידע נוסף : הוא נוטל חילבה, זרעי פשתן ולאחרונה גם קינמון. מבחינת בדיקבות אלבומין קראטנין ratio- 0 חלבון בשתן -שלילי. תרופות שהוא נוטל הן: Lanton Vasodip Pravastatin Losartan. האם התכוונת לבדיקת שתן לחלבון של 24 שעות שעושים?

לא ציינת מה ערך הקראטינין הבסיסי ממנו התחיל. המידע חשוב על מנת להבין על איזו החמרה מדובר. כעקרון LOSARTAN יכולה להעלות את הקראטינין אם לאחרונה החל טיפול בה, אך התרופה חשובה מאוד לשימור של תפקוד כלייתי לאורך זמן ולאיזון לחץ דם, ולכן אין להפסיק אותה אלא רק בהנחיית רופא מטפל. שימוש ממושך בתרופות נוגדות חומציות בקיבה (לנטון ביניהן) יכול לגרום לעליית קראטינין אם כי אין דברים נוספים שמכוונים. הדברים הטבעיים שנוטל לא ידועים לי כמזיקים. שאר הבדיקות נראות על פניו בסדר. ממליצה להתקדם לאולטרסאונד כליות ודרכי שתן

29/05/2018 | 15:04 | מאת: נטלי

תודה על המענה. תוצאות קראטנין לפני כשנה עמדו על 1.08. מבחינת u.s כליות: 2 כליות כ 9 ס''מ עם פרנכימה שמורה, ללא עדות לגולשים סולידיים/הידרונפרוזיס/אבנים. בכליה שמאלית הודגמה ציסטה קליפתית דורסלית כ 1.7 ס''מ. שלפוחית שתן עם דופן סדירה ללא ממצא .לאחר התרוקנות הודגמה שארית כ 104 בצק ובלוטת ערמונית בנפח 44 סמק. משהו ממצאים אלו יכול להסביר את העליה בקראטנין?

29/05/2018 | 15:08 | מאת: נטלי

האם יש להמשיך בירור אצל נפרולוג או אורולוג , מה ההבדל בעצם?

אורולוג הוא המנתח של הכליות ודרכי השתן. הוא גם הרופא שמתעסק בערמונית. נפרולוג הוא הפנימאי של הכליות. הערמונית מוגדלת ויש בה שארית שתן קטנה. ממליצה לפנות לרופא המשפחה להתחיל טיפול תרופתי לפרוסטטה כגון אומניק למשל. העליה בקראטינין במשך שנה היא מינורית ולא בהכרח מצביעה על עלייה אמיתית. יש לעיתים תנודות שהן מישניות לטעות מעבדה, או תנודות ללא משמעות קלינית. יש לחזור על הבדיקה ולראות מגמה. אנא התייעצי עם רופא המשפחה.

06/06/2018 | 00:13 | מאת: נטלי

אני מודה לך מאוד על המענה תודה רבה

מנהלי פורום נפרולוגיה