תוצאות אולטרבאונד.זקוקים לעזרה!

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

17/05/2018 | 12:44 | מאת: דינה

שלום!לאימי בת 91 מצאו האולטרבאונד:כליה ימנית קטנה,פרנכימה דלה.ציסטה קורטיקלית בגודל 2 ס"מ. כליה שמאלית תקינה.תפקודי כליות אינן תקינות. הייתי רוצה לדעת עד כמה המצב חמור והאם ניתן לייצב אותו

17/05/2018 | 13:00 | מאת: דינה

שלום! רציתי להוסיף שהקראטינין הוא 1.37 ואוראה 72. ספירת דם,גלוקוז,אלבומין ופרוטאין תקינים בדם. בדיקת שתן כללית תקינה. אשמח להמלצותיכן. תודה. דינה

על פי ה US כליה שמאל תורמת יותר לתפקוד הכלייתי. הציסטה מדווחת כציסטה לא מורכבת (אלא פשוטה) ואינה מהווה מקום לדאגה. לפי ה eGFR (ובהנחה שערכי הקראטינין לא הוחמרו מאד בתקופה של שבועות/חודשים אלא הם יציבים +/-) יש לאמא שלך אי ספיקת כליות דרגה III (הדרגה החמורה ביותר היא התפתחות אי ספיקת כליות סופנית =דרגה V). צריך לזכור שאמך הגיעה לשיבה טובה ובהינתן מחלת כליות כרונית יציבה יש סבירות טובה שלא תפתח אי ספיקת כליות סופנית עד סוף חייה. צריך לוודא כי שאם מטופלת תרופתית מינוני התרופות יהיו תואמי תפקוד כלייתי. צריך שתדע להימנע מתרופות משככות כאב ממשפחת הNSAIDS (כגון וולטרן איבופרופן). מציעה לך לשוחח עם רופא המשפחה ואם הוא סבור שיש מקום לדאגה/צריך עזרה בניהול המקרה שיפנה אותה לנפרולוג. בהצלחה

18/05/2018 | 16:35 | מאת: דינה

שלום,דוקטור!אני מודה לך מאוד על תשובתך.אימי מקבלת ויטמין בי 12,אומפרדקס 20 מ"ג וקרדילוק 1.25 מ"ג.האם אלה התרופות הללו מותרות במצב שלה?לצערי רב רופא המשפחה בקושי הסכים לפנות את אימי לנפרולוג ושם תורים אריכים מאוד. תודה ושבת שלום.

התרופות שאימך מקבלת נחשבות בטוחות לשימוש. יש תהיות בנוגע לשימוש ממושך באומפרדקס שעלול לגרום למחלת כליות כרונית אך לאור גילה של אימך הסיכוי נמוך. במידה ובכל זאת עולה חשש, ניתן לשקול להחליף את התרופה לתרופות כגון פמוטידין שגם הן מפחיתות את החומציות בקיבה במנגנון פעולה אחר.

מנהלי פורום נפרולוגיה