דם בשתןמטופל בדיאליזה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

05/05/2018 | 07:33 | מאת: משה אלקלאי

אני מטופל דיאליזה. הבוקר קמתי ועשיתי שתן עם דם. יש לי בדיקת PT 32.5 ויש לי תור לאורולוג ב-28 לחודש. הדיאליזה הקרובה שלי היא ביום שני בערב. מה עלי לעשות?

שתן עם דם יכול לנבוע ממחלה כלייתית (לא ציינת מה הסיבה להיותך מטופל דיאליזה והאם היו אירועים כאלה בעבר), דלקת בדרכי השתן, מאבנים בדרכי השתן, סיבות שונות שגורמות לגירוי הרירית ועד לפוליפים וממצאים נוספים. תרופות מדללות דם כמו אספירין, קומדין, קלקסן וכו' מגבירות את הסיכון לדימום אך עדיין צריך לבדוק מה הגורם. אם מדובר באירוע ראשון ואתה עדיין מדמם, ממליצה לפנות למיון. אם כבר היו אירועים כאלה בעבר והדימום פסק, ואין כאבים או חום, אפשר להמתין עד לבדיקת רופא מחר. בכל מקרה הממצא ידרוש בירור בהמשך.

מנהלי פורום נפרולוגיה