סטטורייייייייייייייייי

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

01/05/2018 | 10:57 | מאת: ליאת

שלום רב. האם מותר לקחת כדור סטטור לכולסטרול 40 מג כשהקראטנין 2.3 ? אני חיבת לקחת כדור כי הכולסטרול הרע לא ניתן לספירה. ובזפרט 400 רשמתם לא לקחת 40 מג עם ערכי קראטנין מעל 2.

סטטור Rosuvastatin – דורש התאמת מינון באי ספיקת כליות מתקדמת . המינון המקסימאלי המומלץ בפינוי קראטינין משוערך של מתחת ל 30 מל לדקה הוא 10 מ"ג. לא מומלץ באי ספיקת כליות מתקדמת לשלב את שתי התרופות (בזפיברט וסטטור). אם מחליטים לעשות זאת יש לקיים מעקב הדוק אחר התיפקוד הכלייתי, וCPK.

מנהלי פורום נפרולוגיה