רמה קארנטין גבוה בדם.. כולי בחרדות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

17/04/2018 | 16:32 | מאת: מתן

בן 32 בלי מחלות רקע. אין סוכרת. לחץ דם רגיל. עשיתי בדיקות דם בגלל חולשה מתמשכת וכאבי שרירים . וקבלתי את התוצאה הזאת. יומים לפני בדיקת דם היה לי הקאות. ולקחתי 2 אדוויל. . אני בחרדות שיש לי אי ספירת כליות. הקארטין שלי היה כל החיים 0.80

17/04/2018 | 16:34 | מאת: מתן

אם את לא רואה את הקובץ ששלחתי. אז הקארנטין שלי 2.40 לפתע. וbun 30

17/04/2018 | 19:21 | מאת: א.

לא רופא עליך דבר ראשון להפסיק לבלוע משככי כאבים וביחוד אדוויל ודומיו כי יש להם פוטנציאל לגרימת נזק כילייתי. הכדורים הללו אינם סוכריות..... מעבר למה שהרופאות יאמרו לך מבחינה רפואית מקצועית. עליך לשפר את אורח החיים כדי להוריד את הקריטנין ולשפר את התפקוד הכילייתי תעשה על זה גוגול ותראה שדבר ראשון להפסיק לצרוך מזון מהחי ובראש בראשונה בשרררררררררררררררררררררררר.

עליית קראטינין מ- 0.8 ל- 2.4 מחייבת בירור דחוף המתבצע בדרך כלל במסגרת אשפוז. ממליצה לקחת הפניה מרופא המשפחה עוד הבוקר לחדר מיון לצורך המשך בירור.

18/04/2018 | 16:12 | מאת: מתן

תודה הלכתי למיון. ראו שהכל תקין חוץ קראטניין 1.27 . אמרו לי מוזר שיצא לי 2.40 . אמרו לי אולי התיבשות.. את מוצאת סיבה לזה? ומה אני אמור לעשות

18/04/2018 | 16:33 | מאת: א

בנתיים עד לנפרולוג תשתה תה קמומיל 3 פעמים ביום אל תעשה כרגע ספורט בעצימות גבוהה תפסיק לצרוך מלח תפסיק לצרוך מזון תעשייתי מהסופרמרקט כנס ליוטיוב ו/או לאתרים של מוסדות רפואיים ידועים חפש הרצאות ועצות לשיפור התפקוד הכלייתי והורדת קריטינין אבל שים לב לצפות רק בסרטונים באנגלית ממקור אמין תכתוב בוריאציות שונות: improving renal function and lowering creatinine

יכול להיות שמדובר בהתייבשות בשילוב עם האדביל שלקחת, אבל התפקוד הכלייתי עדיין לא חזר לערך התקין. לכן ממליצה בשבוע הבא לחזור על בדיקת דם בקופת חולים לוודא שחזר לתקין, לקחת באותה הזדמנות גם בדיקת שתן לכללית וליחס חלבון/קראטינין. אם אחד הערכים לא תקינים, כדאי להוועץ עם הרופא המטפל בנוגע להמשך בירור.

מנהלי פורום נפרולוגיה