בזפיברט תכשיר להורדת ליפידיל

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

12/03/2018 | 07:18 | מאת: ליאת

רציתי לשאול התרופה הנל לקחתי אותה כשבןע והקראטנין עלה לי מ 2 ל 2.7 . אני לוקחת פעם אחת אחרי אוכח 400 מג . האם יש בעיה לקחת את התרופה בערכי קראטינין סביב 2 2.5 . קראטנין או שהתרופה הנל יכולה לגרום להחמרה ?

התרופה בזפיברט יכולה לגרום לעליית קראטינין. אם הקראטינין כבר היה בבדיקות קודמות סביב 2.5, יתכן והעליה לא כזו משמעותית (יתכן וקראטינין 2 בבדיקה בודדת לא שיקף את המצב המדויק) אולם אם אכן יש עליה מ- 2 ל- 2.7, הרי שכדאי לשקול הפסקה של התרופה או לפחות הפחתת מינון ל- 200 מ"ג ליום.

מנהלי פורום נפרולוגיה