אשמח לחוות דעת על התוצאות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

26/02/2018 | 19:29 | מאת: עמית

שלחתי כאן הודעה שמי עמית שאני אשמח לחוות דעת על התוצאות שהמדד שלי 96 אבל היית מצפה ליותר גבוה ממישהו בגילי זה העלה בי מספר שאלות עשיתי אולטרסאונד והכול היה תקין כליות 11 סנטימטר ,לא הודגמו תהליכים או אבנים,לא הודגמה הרחבה של מערכת מאספת. כבר מספר שנים שהקריאטנין שלי ככה 1.האם אני אמור לחיות בחשש תמידי ?האם אני בסיכון גבוה יותר?יש בידקה כלשהיא שיכולה להרגיע אותי? 2.רק עוד ארבע שנים אני אדע?כלומר פספסו משהו או שזה מצב בלתי נמנע?אני אמור להימנע מחלבון? 3.אשמח אם תעני לי על זה במצב כמו שלי שGFR לא מגיע לממוצע האם במידה ותהיה פגיעה זה נשאר יציב ??או שאם יהיה משהו כרוני אני בוודאות אגיע להשתלה או דיאליזה בגיל מבוגר? 4.אני רשאי לעסוק בריצה ושחייה כמה שארצה או שלהפחית?

26/02/2018 | 19:38 | מאת: עמית

זה שהקריאטנין אצלי ככה מ2014 (1.2)באותה רמה זו אינדקציה טובה או שלא רלוונטית?יש בדיקה כלשהיא שתגיד לי בדיוק מה המצב?

העובדה שהקראטינין לא השתנה במהלך 4 שנים היא טובה. אין סימנים אחרים לפגיעה בכליות - ללא הפרשת אלבומין בשתן , הפרשת החלבון נמוכה (בערכים תקינים לחלוטין). ולכן אפשר להרגע ובוודאי שלא לחיות בחשש תמידי. לסטרס יש השלכות בריאותיות שליליות... אתה רשאי לעסוק בפעילות גופנית. לא להמנע מחלבון (אבל לא לקחת תוספי חלבון ולא להעמיס על הגוף חלבון, צריכת חלבון עד 1.3 גרם לק"ג ליממה הינה מספקת). לעקוב אחר בדיקות הדם והשתן בעוד שנה, כמו גם מעקב אחר לחץ דם אחת לשנה לערך. אין צורך נכון לעכשיו בבדיקות נוספות.

מנהלי פורום נפרולוגיה