עליה פתאומית וקצרה בקראטנין למושתל

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

18/02/2018 | 00:48 | מאת: איתן

שלום אני בן 46 ומושתל כליה 8 שנים במצב כללי טוב ואני בבקורת כל 3 חדשים בדיוק . שני ארועים , לפני כ - 9 חודשים וגם לפני כשבוע עלה הקראטנין סביבות , 1.5 1.4 שזה חריג מאד עבורי ! בשני מקרים אלו עשיתי בדיקות חוזרות לאחר מס ימים והקריאטנין חזר לנורמה סביב 1.1 כמו בכל השנים אחרי ההשתלה. שאלתי היא זו : האם תוכלו להבהיר לי את הגורמים או הסיבות האפשריות לעליה פתאומית וקצרה מאד של קריאטנין - שחוזר אח"כ במהירות לנורמה . האם מזון מסוים , תרופות או פעילות מסוימת יכולים להשפיע עד כדי כך לעליה בקרטנין ? תודה .

18/02/2018 | 00:51 | מאת: איתן

הנורמה שלי כל השנים יציבה וסביבות 1.1

עליה בערכי קראטינין יכולה לנבוע אכן משינויים תרופתיים, מצבי התייבשות יחסית, מצבים בהם יש יצור עודף של קראטינין כמו פעילות ספורטיבית מאומצת חריגה הגורמת לפירוק שריר ועוד. פעמים רבות במושתלים נראה במקביל לעליית הקראטינין גם עליה ברמת הפרוגרף/ציקלוספורין. הפחתת רמת התרופה בדם תביא לרוב לירידה בערך הקראטינין. כמובן שיתכנו גורמים אחרים נוספים לעליית קראטינין אולם העובדה שישנה ירידה מהירה לערכי הבסיס, מרמזת כי זהו הגורם.

מנהלי פורום נפרולוגיה