נפגעתי נפשית מדיור מוגן "ענבלים"

דיון מתוך פורום  התמודדות עם משבר

11/03/2013 | 18:27 | מאת: חדווה (שם בדוי)

שלום, קוראים לי *** מחדרה אני נפגעת נפש מזה 6 שנים אני גרה בדיור מוגן ענבלים מזה שנתיים ובשנה האחרונה אני גרה בדירה שלהם יחד עם חבר שלי ושותף אנחנו מסתדרים בינינו מצויין וחברים מאוד טובים של השותף. את המכתב הזה אני כותבת בלב כבד ומרגישה מנוצלת ואינני יודעת כבר איך להתמודד עם הסיפור הזה. לפני כשלושה חודשים הדיור - המנהלת שרון והעוס שלומית התחילו ללחוץ עלינו (חבר שלי ואני) לעזוב את הדירה כי אנחנו מתקדמים מידי בשיקום ולא מנצלים כראוי את השירותים המוצעים. אני הייתי לבד בדירה איתן והם דיברו בנימה מאוד מלחיצה ודוחקת שאנחנו חייבים לעזוב תוך חודש את הדירה!!! אמרתי לה איך נעשה את זה וכדומה... ולבסוף בדקתי את חוזה הדירה ( שאנחנו חתומים מול בעל הדירה שיש לנו עד סוף אוקטובר חוזה) בנימה השלילית שהשיחה הייתה הם מאוד הלחיצו אותנו ולא ידענו מה לעשות ולאן נלך ובאיזה כסף .... לא ידענו כלום ! לאחר מכן הם אמרו לנו שהם מזמנים לנו ועדת סל שיקום( שיש לשנינו אישורים ודיור מוגן, חבר שלי גם קיבל אישור לשיניים ולסיוע בריהוט) אבי דיבר איתה והיא ולאחר התנצלות היא רצתה שאני יהיה בפתיחות לב עם העובדת הסוציאלית שפגעה בי נפשית בעוד מקרים חוץ מהמקרה הזה, אני הסכמתי כי פחדתי שאני אשאר בלי סל שיקום ובלי תעסוקה נתמכת זאת אומרת גם לעבור מבלי עבודה!!! הגענו מוקדם ב8 כי חבר שלי היה צריך ללכת לעבודה הם נתנו לנו לחכות שם כמעט שעה וחבר שלי כבר היה צריך ללכת לעבודה והם ידעו זאת. הוא נכנס לאחר שהם כבר דיברו עם העובדת מטעם משרד הבריאות וסיפרו לה את הסיפור שלנו כמו שהם רצו שיהיה הסיפור הוא נכנס וכעבור 10 דקות כבר יצא, הם שללו ממנו את הזכות לדיור מוגן שללו ממנו את הסיוע לריהוט (שהיה לו כבר אישור לזה) ורצו לשלול לו גם תעסוקה נתמכת!!! בסוף השיחה הוא שאל את העובדת ממשרד הבריאות אם זה היה משנה מה הוא היה אומר היא אמרה לו שלא!!! אני נכנסתי וכול כך פחדתי על התעסוקה שאמרתי להם שכן אני אפתח אליה (העוס) ואעזר בה וגם נעזוב את הדירה הזאת תוך שלושה חודשים ואמרתי להם שאני לא עובדת איך נעבור דירה ככה? העובדת ממשרד הבריאות אמרה שאנחנו יכולים להסדרה גם בלי עבודה ושסיוע של ריהוט לא מגיע לי זה כמו פרס למשתקמים טובים( שבעצם אנחנו בתיפקוד מצויין ודיי מסתדרים ומתפקדים) ובקשר לאישור לתעסוקה נתמכת היא תחזיר לשרון(המנהלת) תשובה מאז עברו יותר משלושה חודשים ואנחנו כבר מצאנו דירה כמו שהם ביקשו וסגרנו חוזה. אך הם לא מצאו דיירים ואמרו לנו שאנחנו חייבים לשלם עוד חודש לפחות...!!! ואנחנו כבר מתחילים שלשלם שם. ולא רק זה גם יש דבר שנקרא חשבון חירום זה 100 שקלים שמופרשים כול חודש לחשבון שלהם שזה למקרה שמשהו מתקלקל בדירה אני אתמול אחרי אין סוף טלפונים של לקוות שהעוס" או המנהלת יענו לי הם ענו ושאלי כמה יש לנו בחשבון חירום הם אמרו שיש לי 899 זה אחרי שנתיים שאני שם!!! אמרתי לה שהסכום לא הגיוני והיא אומרת שאם אני רוצה לראות ה"כול רשום". אני כבר מתוסכלת, לא יודעת למי לפנות, מרגישה שהמערכת דרכה עליי ומתפללת שהכול יסתיים ואני יקבל את הציקים והכסף שלי בחזרה. וכואב לי ש"דיור מוגן" הוא לא מוגן בכלל!

13/03/2013 | 22:49 | מאת: יעל וינבך

שלום חדווה קראתי בעצב את השתלשלות העניינים שתארת. חבל לי שכך את מסיימת שש שנים בדיור מוגן. אני רוצה להאמין שהיתה סיבה מקצועית למהלכים שאת מתארת אך ברור לי שעם רמה כזו של חוסר אמון קשה לשתף פעולה. האם יש בחייך או בחייו של בן זוגך אנשי טיפול שאינם מהדיור המוגן? האם אתם מטופלים בבריאות הנפש? הייתי מציעה לפנות לאיש מקצוע באזורך שינסה לגשר. האם יש לך או לבן זוגך אפוטרופוס? ניסיתם להיעזר בבני משפחה? אם לא, נסי לפנות לעמותת ידיד או לעמותת בזכות על מנת שיסייעו לך לוודא שלא נפגעו זכויותיייך. בהצלחה יעל אם אין בנמצא אדם כזה אולי תפני לעמותת ידיד או לעמותת בזכות שיסייעו לך לוודא שזכויותייך לא נפגעו

מנהל פורום התמודדות עם משבר