לב שבור

דיון מתוך פורום  התמודדות עם משבר

11/10/2012 | 00:14 | מאת: תמר

הי יעל, בשנה שעברה עברתי משבר אמון גדול מאוד מכמה בני משפחה קרובים (אני רווקה בת 30) באותה תקופה קשה לחצה עלי חברה להכיר בחור ולא רציתי ורק בגלל הלחצים הגעתי לדייט איתו, הוא שמע עלי דברים מראש והייתי מושלמת בעיניו, אבל הייתי שבר כלי ולא יכולתי בדייט להבין למה הוא רוצה אותי בכלל והייתי בלחץ איום שהכל יגמר כבר, במהלך הדייט הבחור קלט את הלחץ העצום שלי וניסה בעדינות לדבר איתי על זה אבל לא שתפתי פעולה הייתי ממש מנותקת מעצמי. רק אחרי שהלך התחלתי להרגע ולהבין מה קרה בעצם ובמקביל לקלוט איזה בחור מדהים הוא כי לא התענינתי לפני. הוא לא רצה להמשיך פעם ראשונה שלחתי את חברה שלי לדבר איתו שיסכיםלצאת עוד פעם ופעם שניה התקשרתי בעצמי בקשתי סליחה ובקשתי לנסות שוב הוא אמר שיחשוב על זה ואם כן הוא יתקשר אלי, הוא לא חזר אלי וכבר עברו 3 חודשים מאז במהלכם כן פגשתי בחורים אחרים וחזרתי לעצמי מבחינת המצב הנפשי אבל אני לא מצליחה לשכוח אותו אף בחור לא חכם כמוהו לא רגיש כמוהו לא מחובר לרגשות כמוהו אף אחד לא מצליח לתפוס אותי ולענין אותי כמוהו. מה את מציעה לעשות? לנסות שוב להתקשר?- זה לא מציק מידי? איך אפשר לשכוח אותו? ולעבור הלאה?-שוב לא פגשתי בחור שהרשים אותי כמוהו

14/10/2012 | 12:12 | מאת: יעל וינבך

שלום תמר. אני שומעת את הסערה הנפשית שהתחוללה אצלך בשנה שעברה, וכן את הכאב עמו את מתמודדת כעת. את יודעת, בטיפול קוגנטיבי אנחנו אומרים שרגשותינו הם תוצאה של הפרשנות שאנו נותנים לכל מיני מצבים. אני שומעת שהפרשנויות שאת נותנת לאירועים השונים בחייך, צבועות בהערכה עצמית נמוכה. פעם חשבת שלא ייתכן שאיש כזה ירצה אותך, וכעת את מתקשה להאמין שתמצאי שוב גבר כמוהו שירצה להנות מחברתך. עצתי היא שתפסיקי לחשוב עליו ותתחילי לחשוב על עצמך. אני בטוחה שכפי שחברתך הציגה אותך בפניו- באמת יש בך עולם ומלואו, וסביר להניח שמי שירצה להיות בן זוגך יהנה. ככל שתאמיני יותר שיש לך ערך כאדם וכבת זוג, את תהני יותר בדייטים וסיכוייך ליצור מערכת יחסים מחוברת ורגישה עם אדם חכם, תגבר. בהצלחה יעל

16/10/2012 | 23:32 | מאת: תמר

תודה רבה על התשובה וההתיחסות. אבל איך אפשר להעלות את הדימוי העצמי?מה יעזור לי להחזיק את עצמי ולא להמשיך לפחד לצאת לדייטים כי אני הורסת אותם ולא יודעת לדבר?

מנהל פורום התמודדות עם משבר