עזרה לחברה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם משבר

31/07/2013 | 00:09 | מאת: חן

אבא של חברה טובה מאוד נפטר לאחר מאבק ממושך עם מחלת הסרטן. בתקופה האחרונה של לפניי מותו היא דיברה רק איתי וכרגע היא לא מדברת עם אף גם לא איתי. אני לא יודעת כיצד עליי לפעול, כמה מרחב לתת לה, איך לעזור לה להשיג נחמה.. קצת אבודה.

04/08/2013 | 21:57 | מאת: יעל וינבך

שלום חן, צר לי לשמוע על חברתך. את כמובן מניחה שאין תשובה אחת שמתאימה לכל בני האדם. יחד עם זאת אני חושבת שבמצבים כאלה, חשוב תמיד להשאיר לפחות קצה של חוט. להזכיר שאת שם גם כאשר היא לא משתפת. שאת מבינה, מקבלך, לא כועסת ולא מבקרת. ולקוות, שהיא תאחז בקצה החוט שאת מציעה בשלב כל שהוא. בהצלחה יעל

היי, השאלה שלך מעידה על רגישות ואיכפתיות. מאוד חדוב להראות נוכחות כל הזמן בלי ללחוץ. אפילו שיחה יומית ״מה שלומך?״. לשאול מה נוח לה ומה לא. להזכיר שאת נמצאית בלי לצפות. שאת מוכנה להקשיב ברגע שהיא מוכנה לכך. סבלנות יציבה. מאחלת לך כוח. חברה נהדרת.

מנהל פורום התמודדות עם משבר