אמא במשבר

דיון מתוך פורום  התמודדות עם משבר

24/06/2013 | 16:43 | מאת: יעל

שלום, אמא שלי במשבר נוראי. תמיד היו איתה שלבים נחמדים ופחות. עכשיו המצב ממש נורא. היא צועקת וכועסת המון. היא מרגישה שנכשלה בחיים ושהגיעה 'לתחתית הבאר' כלומר לשפל שממנו לא ניתן לרדת עוד. בגלל זה ההורים רבים בלי די ורוצים להתגרש. כל המשפחה חושבת שצריך לקחת אותה לפסיכולוג. ניסינו לדבר איתה על כך והיא לא חושבת שיש לה בכלל בעיה. בעיניה זה נורמלי והיא אומרת שהרבה אנשים כועסים לפעמים ורבים. אבל היא חיה באשליה כי מצבה הוא לא נורמלי. היא בוכה כמעט כל יום- זה לא נורמלי! כל המשפחה סובלת ממנה מפני שהיא מתנהגת אלינו במרמור וכעס. בוכה בפנינו על שטויות וזה יוצר מתח ואי נעימויות. בתור בתה, שאני בסה"כ צעירה מאוד ולא יכולה להשפיע רבות. מה אוכל לעשות בכדי לשכנע אותה לפנות לעזרה? חשבתי ללכת לרופא המשפחה, לשמוע מה הוא ממליץ אבל הבנתי שיש חסיון רפואי ואסור לו לדבר עמי עליה. זה אכן נכון? תודה רבה ושפע טוב, יעל.

04/08/2013 | 22:13 | מאת: יעל וינבך

שלום יעל, עבר זמן רב מאז פנייתך, אני מקווה שכבר קיבלת בינתיים מענה כל שהוא. לא ברור מפנייתך בת כמה את? האם רק את יכולה לטפל בבעיה? האם יש מבוגר שאת יכולה לערב בסביבתך? אם את בתיכון, אולי אפשר לפנות ליועצת בית הספר (אני בטוחה שבמצב כזה ניתן יהיה לקבל מענה גם בחופשת הקיץ). מעבר לזה רופא המשפחה זה רעיון מצוין. אומנם הוא לא יכול לדבר איתך עליה, אך הוא בהחלט יכול להקשיב למה שאת אומרת ולהחליט מה הוא עושה עם זה אחר כך. בהצלחה לך יעל

מנהל פורום התמודדות עם משבר