איך לעזור לחברה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם משבר

22/05/2013 | 22:26 | מאת: טליה

חברה טובה שלי ילדה פג בשבוע 25.(הוא חי) כיוון שהבנתי שהיא לא עונה לשיחות (היא מדוכאת ובוכה הרבה..) אז לא ניסיתי לדבר איתה אלא רק עם בעלה ועם אימה. העניין הוא שאני שולחת לה הודעות (שלא מחייבות תגובה מצידה. אלא מעין הודעות עידוד) והיא לא מגיבה לשום הודעה. כיצד נראה לך שעליי להתנהג ? לשלוח לה הודעה פעם בכמה ימים ? מה לרשום לה ? כיצד אוכל לנחם אותה במילים על מצבה ? האם לא להציק לה בהודעות ? היא ממש מכונסת בעצמה. אפילו על הלידה המוקדמת לא שמעתי ממנה אלא במקרה. וזאת חברת ילדות.

05/06/2013 | 22:53 | מאת: יעל וינבך

שלום טליה, אני בטוחה שכחברה טובה גם לך כואב מאוד. מניחה שכואב לך על הילד שגם את חיכית לו, וכואב לך על ההתמודדות של חברתך. קשה לענות לשאלתך, משום שתלוי במי המדובר. על פניו נשמע שאת נוהגת כמו חברה טובה. משאירה לחברתך פתח להיעזר בך מחד ולא חודרנית מדי מאידך. אם לאור הכרותך עמה זה מה שמתאים לה, המשיכי כך. יעל

מנהל פורום התמודדות עם משבר