ירידה בצפיפות העצם

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

02/09/2002 | 21:05 | מאת: רבקה

אני בת 67 וברצוני לקבל אינפורמציה על האפשרויות שישנן כדי להקטין את בריחת הסידן ולשפר את צפיפות העצם. להלן תוצאות הבדיקה האחרונה של צפיפות העצם שעשיתי לפני כשנתיים. צוואר הירך: 3.8-, עמוד שדרה: 2.4- הרפא המטפל המליץ לי לקחת אביסטה אך מאחר ואני סובלת גם מוורידים, אני פוחדת מקרישי-דם. כדור אחר שאומלץ הוא הפוסלאן אך מאחר ואני רגישה בקיבה הכדור הזה לא מתאים לי גם-כן. אני צועדת ככמעט כל יום כשעה ולוקחת את הקלטרט (ויטמין C+D) ואני גם משתדלת לאכול נכון. שאלתי היא האם יש משהו נוסף שאני יכולה להעזר בו למען שיפור מצב צפיפות העצם? בתודה רבקה

03/09/2002 | 09:18 | מאת: ד"ר משה זלוצובר

רבקה שלום ותודה על שאלתך. אכן, צפיפות העצם שלך נמוכה מאד בכלל ולגילך בפרט. כמו כן התמונה של צפיפות נמוכה יותר בירך אף היא מאד לא אופינית ונובעת בד"כ משינויים ניווניים בעמוד שדרה. לפיכך, מומלץ יעוץ של רופא מומחה לנושא. לגבי התרופות שהוצעו לך, איני משוכנע שאסור לך לקחתן. באם אכן כך, ישנן אפשרויות נוספות. לסיכום, לאור חומרת האוסטאופורוזיס והקושי בהתאמת טיפול מומלץ יעוץ אישי ע"י רופא מומחה לנושא. בברכת רפוה שלמה ושנה טובה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי