דימום בניגוב אחרי שתן

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

24/11/2016 | 13:43 | מאת: גלי

דר שלום, אני בת 45. מעולם לא קיבלתי מחזור סדיר, הייתי מקבלת בין 30-40 ימים. המחזור שלי נמשך שבוע שלם - 3 ימי הכתמות ואז 4 ימי דימומים - לא כבדים . בכמה חודשים אחרונים המחזור מקדים או מאחר - משחק . המחזור האחרון הגיע אחרי חודש וחצי -וארך שבוע כרגיל. אולם מאז הסתיים ( לפני 4 ימים) יש עדיין הפרשות חומות/ אדמדמות בניגוב. האם זו תופעה מוכרת ? יש לציין כי ההפרשה היא רק אחרי מתן שתן ולא מלכלכת תחתוניות . תודה רבה , גלי

גלי שלום ותודה על שאלתך. בעיקרון כשהוסת סדיר ומתחיל להשתנות, אנו משערים שהאישה נכנסת לתקופת טרום גיל מעבר (פרימנופאוזה). ייתכן מאד שזה המצב גם אצלך. עלייך להיבדק ואולי גם בדיקות דם ולפי הממצאים ניתן להתקדם, אם משהו בכלל מפריע לך. אחרת, ספק אם יש סיבה לכל הברור. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי