אקטיבל במקום אוויאנה

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

03/08/2016 | 13:19 | מאת: אירין

שלום רב הנני בת 51לוקחת אוויאנה מזה 5 חודשים עקב הפרעת שינה שהתגברה על רקע גיל המעבר , אך ללא שום שינוי ויתרה מכך בחודש האחרון היה דימום של כ3 שבועות . הרופא המליץ לי לעבור לאקטיבל שכן לאוויאנה אין שום השפעה . שאלתי היא האם האקטיבל אינו חזק מדי והאם עשויה להיות לו השפעה על איכות השינה (לציין כי אין תופעות נוספות כגון גלי חום וכו' ) .

אירין שלום ותודה על שאלתך. בעיקרון המינון האסטרוגן באקטיבל כפול באסטרוגן ופי 5 בפרוגסטרון לעומת האביאנה ומכאן יעילותו המוגברת. אין אופציות ביניים בתכשיר זה אך יתכנו אופציות נוספות בתכשירים אחרים. קשה כמובן לענות פרטנית בלי להכיר אותך. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי