תוסף הורמון לגיל המעבר

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

22/06/2016 | 15:08 | מאת: אסתי

לד"ר שלום, אני בת 50 לאחרונה חווה גלי חום בעיקר בלילה, עייפות מוגברת, עצבנות ושינה לא רגועה מחזור לפני כ 3 חודשים בא והולך. רציתי לדעת האם ממולץ לגבי לקחת תוסף הורמון. בגלל היסטוריה של אימי אשר חלתה ב סרטן שחלות ב 1994. ואחרי טיפולים כימותרפים. והישנות של המחלה אדנוקציומיה ב מפשעה ב-2010. אימי עשתה בדיקת נשאות והיא נשאית הגן BRCA1. אשר בעקבותיה עשינו גם אני ואחותי את הבדיקה. אנחנו לא נשאיות של הגן. האם ממולץ לי לקחת ? אני סובלת מאסתמה וכל השאר בריאה. תודה רבה אסתי

אסתי שלום ותודה על שאלתך. עקרונית, באם את סובלת מתסמיני גיל מעבר, את חייבת טיפול כלשהו להקלה! לבחירה והתאמת טיפול יש להתיעץ עם רופא המכיר אותך ואת ההסטוריה הרפואית שלך. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי