שאלה בנוגע לרירית רחם

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

02/03/2016 | 19:07 | מאת: טליה

שלום רב, בת 48. בשנה האחרונה מחזור לא סדיר. בעקבות דימומים בלתי סדירים והכתמות דמיות בין המחזורים ביצעתי אולטרסאונד שהצביע על רירית עבה 10 מ"מ ולא סידרה. ווסת אחרונה היתה לי לפני כ 24 ימים כאשר בשלושת הפעמים הקודמות של הווסת היא הופיעה כל שבועיים - שבועיים וחצי. הטכנאית אמרה לי כי העובי יכול להתאים לזמן המחזור אך רירית לא סדירה דורשת התערבות תרופתית וכי היא יכולה לעיתים להצביע על פתלוגיה. בעקבות זאת ועד שאהיה אצל הרופא אני מאוד בלחץ. האם יתכן שזה ביטוי לסרטן הרחם? אודה על תשבתך.

טליה שלום ותודה על שאלתך. דימוים לא סדירים ורירית עבה עשויים אמנם להחשיד פתולוגיים אך הסיבה השכיחה לנושא היא חוסר ביוץ כמקובל בטרום גיל מעבר ואיני מוצא כר נרחב לדאגה. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי