הפרשות שקופות בגיל המעבר

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

10/02/2016 | 22:29 | מאת: ימית

בת 49, כשנתיים ללא מחזור. לאורך השנתיים היו מדי פעם גלי חום ובקיץ הזעות קשות. לפני כחודש היו הפרשות שקופות ורבות (כמו לפני ביוץ) וכן רגישות בפטמות (כמובן שפסקו גלי החום!) - הדבר נמשך כחודש וכשנגמר חזרו גלי החום... האם התופעה מוכרת ? כלומר, כבר שנתיים ללא מחזור... כיצד ניתן לפרש זאת ? תודה,

ימית שלום ותודה על שאלתך. גיל מעבר מוגדר כשנה ללא וסת וברור שלפחות בהגדרה את בהחלט שם! ייתכנו מידי פעם עליות בהפרשת אסטרוגן מהשחלה שככל הנראה "גוססת אך לא מתה לחלוטין" ומכאן השיפור הסימפטומטי וההחמרה לאחר מכן. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי