דימום

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

27/12/2015 | 22:18 | מאת: דינה

שלום,דוקטור זלוצובר! אני בת 53(נשואה+1).עדיין יש לי מחזור.אך מחודש יוני הוא מוזר:חודש יש-חודש אין.בחודש יולי נעשה לי אולטראסאונד והוא היה בסדר גמור פרט למיומות ידועות מלפני 15 שנה(המיומה הגדולה ביותר היא בגודל 6-7 ס''מ והמיומות לא גדלו,אולי אפילו קטנו). בדיקת פאפ מינואר 2015-הכל תקין. בבדיקת ההורמונים חלק מהרופאים טענו שאני בפרהמנופאוזה וחלק אמרו שעדיין לא(שלחתי לך גם את הבדיקה -ההודעה מ-9.6.2015) בחודש יוני היה לי מחזור ו-13 ימים אחרי זה התחיל דימום קל. אחר כך היה מחזור מסוג חודש כן וחודש לא וב-10.12.2015 היה לי מחזור של 3 ימים והיום-17 יום אחרי המחזור האחרון שוב הופיע לי דימום קל.הרופאה שבדקה אותי טענה שהרירית 8 מ''מ והרירית חלקה,אך לקחה ביופסיה מהרחם. ברצוני לדעת,האם המצב המתואר עלול (חס וחלילה!) להיות אך ורק בסרטן של רירית הרחם או שיש סיבות נוספות שעלולות לגרום למצב הזה?אודה לך מאוד,מאוד על תשובתך. בברכה, דינה

דינה שלום ותודה על שאלתך. בעיקרון גחיל מעבר מוגדר כשנה ללא וסת וברור שאינך שם. כנראה שאת בטרום גיל מעבר (פרימנופאוזה) כפי שהוגדר ע"י רופאייך ובתקופה זאת אכן יתכנו דימומים לא סדירים כתופעה רגילה וללא קשר לממאירות. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי