נובופם

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

10/12/2015 | 17:13 | מאת: לילך כהן

ד"ר זלוצובר שלום, שלום רב, בת 51. עדיין במחזור. מסיימת חפיסה שנייה של נובופם. הגניקולוג המליץ על נובופם בשל תסמינים קדם ויסתיים קשים. לאחר 12 יום של לקיחת כדורי אסטרוגן מתחילה לחוש תסמינים אם כי פחותים של PMS. כמה ימים לפני תום החפיסה מרגישה עייפות וחולשה קיצונית, נפיחות, קשיים בנשימה, אקנה, תופעות אלרגיה וכו'. השאלה היא האם מדובר בתוספת הפרוגסטרון שגורמת לכך. והאם יש לשקול חלופה להורמונים במינון אחר? ברצוני לציין כי היה לי במשך שנה התקן של מירנה אך הסרתי אותו בשל תופעות דומות של נפיחות וקושי בנשימה שלדעת הרופא (לא זה ששם את ההתקן) כנראה נגרמו בשל הפרוגסטרון. אז אולי הנובופם לא מתאים לי? תודה.

לילך שלום ותודה על שאלתך. ייתכן מאד שיש מקום לשקול אכן החלפת טיפול. בברכה דר זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי