יובש בנרתיק

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

20/06/2003 | 19:36 | מאת: רינת

שלום רב, אני אלמנה בת 60 שאינה מקיימת יחסי מין במשך כ-12 שנים, מדי פעם אני חשה דקירות בפתח הנרתיק דבר שקורה בערך פעם ביום ואז אני שמה משחת אגיסטן (המשחה גם מונעת יובש בנרתיק) שאלתי היא אם השימוש לאורך זמן (פעם ביום) במשחה לא יכול להזיק. ניסתי ג'ל ולא עזר. תודה

22/06/2003 | 18:38 | מאת: ד"ר משה זלוצובר

רינת שלום ותודה על שאלתך. המשחה היא משחה נגד פטריות בנרתיק ואין שום צורך או הגיון להשתמש בה באופן קבוע, בעיקר אם אין פטרת בנרתיק מכיון שאם תופיע פטרת בנרתיק, המשחה לא תעזור. פני לרופא נשים לבדיקה גינקולוגית והתאמת משחה רגילה נגד יובש נרתיקי. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי