הפרשות כמו לפני ביוץ...

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

25/06/2015 | 20:41 | מאת: יעל

שלום, בת 49, מזה כשנה וחצי ללא מחזור. לאורך החודש יש הפרשות שקופות מרובות (ללא ריח וללא גרד) - כמו שהיה לי לפני ביוץ. כמו-כן מדי פעם יש רגישות בפיטמות. ואז מגיע שבוע שבו יש לי גלי חום ושוב חוזר חלילה...הפרשות וגלי החום נעלמים (לשמחתי!). רציתי לדעת ממה נובעת התנהלות זו ? ועל מה היא מעידה ? בתודה מראש !

יעל שלום ותודה על שאלתך. בעיקרון, אישה פרימנופאוזלית הסבולת מגלי חום שנעלמים אמורה לקבל בעיקרון מחזור. לאחריו גלי החום מופיעים שוב ומתחזקים עד המחזור הבא. ספציפית לגבייך, קשה לענות ללא בדיקה מסודרת כי אינך מקבלת וסת, לפי הכתוב. בברכה דר' זלוצובר

02/07/2015 | 08:43 | מאת: יעל

תודה על תשובתך. ובהמשך, בבדיקת רופאת נשים: בדופן הקדמי של הרחם יש שרירן אינטראמורלי 13 מ"מ. רירית 9 מ"מ עם פס נוזלי צלול בתוכה. שחלה שמאלית בקוטר 33 מ"מ ובה שתי ציסטות: 19 מ"מ ו-10 מ"מ. על מה מעידים הממצאים ? תודה !

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי