אביאנה וגיפם אובסטין

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

05/04/2015 | 13:50 | מאת: יעל

אני מטופלת באביאנה , וגיפם פעמיים בשבוע ועדיין יש לי תחושת יובש (פחות מפעם) בנרתיק (יותר תחושה של חיכוך לא נעים בזמן יחסי מין ) האם אפשר להשתמש בנוסף לנ"ל גם בקרם אובסטין ? לא בשימוש פנימי לנרתיק אלא רק למרוח על השפתיים החיצוניות ?

יעל שלום ותודה על שאלתך. אין בעיה בתוספת אסטרוגן מקומי על הסיסטמי אך יש להשתמש לפי ההוראות המקובלות. לא מקובל להשתמש בשני תכשירים מקומיים וכדאי לפנות לבדיקה מסודרת ע"ל להבין את מקור היובש למרות כל הטיפול. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי