גלי חום והזעות

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

20/03/2015 | 10:41 | מאת: אוריאן

אני בת 46 ומטופלת מזה 15 חודשים בהורמונים חלופיים ולמרות שניסיתי מספר תרופות (נובופאם, אנג'ליק,ליויאל,אקטיבל, מדבקות אוורל שעם כולם עליתי במשקל וסבלתי מדימומים ממושכים. כעת עם אביאנה המשקל יורד בהדרגה והדימומים פסקו אך גלי החום וההזעות בעיקר בלילה לא חלפו (בנסיון הפסקה של חודשיים המצב היה הרבה יותר קשה) אני מתעוררת מספר פעמים בלילה עם תחושת בעירה ושכולי שטופת זיעה. האם יש מה לעשות?

אוריאן שלום ותודה על שאלתך. אני חושב שכן אך את צריכה לפנות לרופא המתמצא בנושא לבדיקה ויעוץ פרטני כי ייתכן ואת צריכה שילוב תרופות. בברכה דר' זלוצובר

28/03/2015 | 12:30 | מאת: אוריאן

האם הכוונה שלך לשילוב תרופות ממשפחת מעכבי הסרוטונין (ניסיתי 3 תרופות שגרמו לי לתופעות לוואי לא סימפטיות), האם ניתן להיפטר מגלי החום וההזעות ולא רק להפחית אותם?

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי