שאלה מוזרה

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

06/03/2015 | 13:03 | מאת: גלית

שלום, אני בת 48 ובפרימנופאוזה. בחודשים האחרונים סבלתי ממצב רוח ירוד מאד אבל רמת אנרגיה תקינה. כעת כמה שבועות שהמצב הפוך. רציתי בבקשה לשאול לאיזה הורמון יש השפעה אנטי-דיכאונית ומרגיעה אבל גם גורמת לחולשה- אסטרוגן או פרוגסטרון? שאלה נוספת- אסטרוגן אמור להוריד את רמת התירוקסין. מהי השפעת הפרוגסטרון על הורמון בלוטת התריס? תודה מראש ושבת שלום.

גלית שלום ותודה על שאלתך. הרבה הורמונים מעורבים בתחושות נפשיות כגון דכאון או שמחה. הורמוני מין הם רק חלק מהם ולא לגמרי ברורה עומק מעורבותם. עקרונית ידוע שפרוגסטרון חיצוני עשוי להוריד מצב רוח. לפרוגסטרון אין בעיקרון השפעה משמעותית על הורמוני תריס. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי