שאלה

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

10/02/2015 | 19:58 | מאת: טלי

אם הירידה ברמות האסתרוגן בפרימנופאוזה גורמת לגלי חום, למה נשים בגיל הפוריות לא סובלות מגלי חום כתוצאה משינויים ברמות ההורמונים הקשורים למחזור החודשי? תודה.

טלי שלום ותודה על שאלתך. לא ברור מה הבסיס לאמירה שלך שבפרימנופאוזה יש ירידה ברמות אסטרוגן- לרוב ההיפך הוא הנכון ומה שיורד הוא הפרוגסטרון. הסיבה לגלי החום היא כנראה העליות והירידות הדרמטיות ברמות ההורמונים ולאו דוקא הערך הסופי של האסטרוגן. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי