תוצאות בדיקת דם

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

23/10/2014 | 16:21 | מאת: ימית

שלום, בת 48, מזה כשנה ללא מחזור. בדיקות דם: E -2 130 TSH 1 LH 28 FSH 54 PROLACTIN 164 1. האם בדיקות הדם מעידות על מנופאוזה ? (אני יודעת שהעדר הווסת מעיד על כך, אך בכל זאת רוצה לדעת מה אומרות תוצאות בדיקת הדם). 2. האם הפרולקטין גבוה מדי ? תודה,

ימית שלום ותודה על שאלתך. לכל בדיקהמ יש מימנוצת מקסימלית רק בהתאם לממצאים בהם נלקחה. לפי הבדיקות בלבד נראה שאינך בגיל מעבר. בברכה דר' זלוצובר

30/10/2014 | 19:54 | מאת: ימית

שלום, תודה על תשובתך. ובהמשך לשאלתי, אם לפי הבדיקות נראה כי איני בגיל המעבר, אך בכל זאת כשנה ללא מחזור, האם יכולה להיות סיבה אחרת לאי הופעת המחזור ? אילו סיבות יכולות להיות ? ואילו בדיקות ניתן לעשות כדי לברר זאת ? עשיתי בדיקה של בלוטת התריס tsh היה תקין (1). תודה !

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי