תחליפים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

28/08/2002 | 16:12 | מאת: מיקה

אלו תחליפי הורמונים ישנם כיום בשוק? ומה היית ממליץ לאור כל המחקרים האחאונים לנהוג בנושא? תודה מראש מיקה

31/08/2002 | 11:54 | מאת: ד"ר משה זלוצובר

מיקה שלום ותודה על שאלתך. בשוק ישנם מספר סוגים של תרופות המיועדות לטיפול הורמונלי חילופי וכן תחליפים אחרים לנשים שאינן רוצות או יכולות להשתמש בהורמונים. אין מוצר אחד המתאים לכולן ובחירת התחליף נעשית לפי הסימפטום בו אנו רוצים לטפל. דוגמאות לכך הינן אויסטה כטיפול לאוסטאופורוזיס או אסטרוגנים ממקור צימחי לטיפול בגלי חום. לסיכום, יש להתיעץ עם הרופא המטפל לגבי כל טיפול או תחליף לטיפול. כמו כן חשוב להדגיש שלטיפול בתסמיני גיל המעבר כגון גלי חום ונדודי שינה אין תחליף היעיל באותה מידה כמו הטיפול ההורמונלי החילופי. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי