שאלה לד"ר זלוצובר

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

03/10/2002 | 09:03 | מאת: מייק

אורולוג נתן לי תרופה ושמה : PROVIRON אשר מכילה רק את החומר MESTEROLONE,25mg בשל בעית זיקפה קצרה מאוד שיש לי ( מגיע לזיקפה טובה אשר מחזיקה בקושי 30 שניות).לא מצאתי באינטרנט מידע לגבי התרופה , האם אפשר לקבל מידע על יעילותה,תפקודיה,השפעותיה וכו? תודה

03/10/2002 | 23:03 | מאת: ד"ר משה זלוצובר

מייק שלום ותודה על שאלתך. נגעת בתחום עליו לא דנו בפורום וזוהי האנדרופאוזה, קרי מנופאוזה של גברים. התכשיר עליו אתה שואל הינו טיפול הורמונלי חילופי לגבר שישנה ירידה ברמת הטסטוסטרון (ההורמון הגברי) שלו, כפי שקורה בגיל מעבר בנשים עם הורמון האסטרוגן. יש הרבה פחות ניסיון ולכן גם ידע בטיפול הורמונליה חילופי לגברים, בעיקר השלכות ארוכות טווח בגיל זה על כלי הדם. בכל אופן תחוש התחזקות בפעולת שרירים, חיוניות אולם יתכנו גם תופעות לוואי. תהיה בקשר עם הרופא המטפל לגבי המעקב הדרוש. בברכת רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי