מדבקות אוורל קונטי

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

07/04/2003 | 23:07 | מאת: נתי

אני בת 50 .עד כמה שידוע לי ההורמונים שניתנים צריכם להכיל אסטרוגן ופרוגסטרן . האם מדבקות אוורל קונטי מכילות עוד מרכיבים מלבד אסטרוגן? האם יש חלוקה לפי מינונים והרכבים פנימים של הכדורים לדוגמא:שעור יתר כדור שמכיל פחות הורמון גברי? מדוע לא עושים בדיקות מדויקות לפני מתן הורמונים כדי לדעת רמות של כל הורמון ולהתאים כמה שניתן קרוב יותר ולא לנסות כל מיני סוגי הורמונים? תודה

08/04/2003 | 08:00 | מאת: ד"ר משה זלוצובר

נתי שלום ותודה על שאלתך. רק נשים שלא עברו כריתת רחם זקוקות לשילוב. נשים לאחר כריתת רחם זקוקות לאסטרוגן בלבד.אוורל קונטי מכיל שילוב של אסטרוגן ופרוגסטרון. ישנם הבדלים בסוג ותכולת ההורמונים לביצוע התאמה אישית של הטיפול, כפי שציינת נכון. ההתאמה החנה קלינית ולא לפי רמות בדם מכיון שאין התאמה בין תלונות לרמות הורמונים בדם. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי