**חשוב**

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

04/04/2003 | 23:58 | מאת: מאיה!!

שלום! אז ככה... אני בת 16 וחצי בכיתה י', יש לי בעיה, כעקרון אני לא כל כך מפותחת לא רק פיזית אלה גם נפשית... בנות בגילי כבר חושבות על דברים די שונים ממני... יש לי גם מחזור מאוד לא סדיר .. פעם בשנה משהו כזה.. משהו מאוד קיצוני... העיניין שאני מצידי רוצה מאוד להשאר כמו שאני כי אני כזאת תום בוי, אני לא חושבת כל כך על עיניינים שבנות בגילי חושבות , לא בראש שלי לחשוב עכשיו על יחסים, בנים וכו'... אני פשוט רוצה להשאר ילדה כל עוד אני יכולה בלי לזרז את תהליך ההתבגרות ... העיניין פה שההורים שלי התייעצו עם גניקולוג והיא אמרה שאני אתחיל לקחת תרופות לזירוז ההורמונים או משהו... שם התרופה היא דיאנה אם אני לא טועה, שזה תוך 21 יום יגרום לי לקבל מחזור... וכמו שאמא שלי אמרה להתפתח ולהיות יותר בחורה.. אבל אני לא רוצה לגדולל, אני לא רוצה להתפתח לא פיזית ולא נפשית!!!!!! אולי זה יגרום לי להתבגר קצת וזה טוב כי זה יגרום לי להפתח ולא לחשוב כל כך מה אנשים חושבים עליי מהצד או משהו.. אבל זה גם יגרום לי להיות כמו חברות שלי ולחשוב על דברים שאני לא רוצהה!!!! אני לא יודעת מה לעשותת!!!! ): כי אני בשום אופן לא מוכנה לקבל את התרופות האלהה.... בבקשה תעזרי לי בהקדם ההאפשרי, מאוד חשוב לי... אני אשמח מאוד אם לתשובה תפני לאי מייל הזה [email protected] אחכה לתשובה באי מייל... תודה מראש ~*מאיה*~

06/04/2003 | 00:04 | מאת: ד"ר משה זלוצובר

מיה שלום ותודה על שאלתך. הפורום שלנו אינו מיועד ליעוץ אישי בדוא"ל הפרטי. בעיקרון, אין חובה להשתמש בתרופות שהוצעו לך ולא ניתן להכריח אף אחד להשתמש בתרופות. איני משוכנע שאת בכלל זקוקה לתרופות. פני עם הורייך לרופא/ה המתמחה בנושא מתבגרות ואני משוכנע שניתן למצוא פתרון שיתאים לך. רפואה שלמה דר' זלוצובר

07/04/2003 | 22:37 | מאת: hgk

למאיה שלום אני לא רופא, אבל אני בטוח שהוריך רוצים את טובתך, תוכלי להשאר תום בוי גם אם תקחי את הגלולות הנ"ל. האופי שלך והמחשבות שלך לא ישתנו בגלל הכדורים, אבל אם את אינך בטוחה והוריך והרופאה לא הצליחו לשכנע אותך שהכדורים הם לטובתך, בקשי מהוריך לקחת אותך לעוד רופא ולשמוע עוד דעה. שמרי על רצונותיך וכבודך, אבל תבטחי בהורים שהם לא עושים סתם דברים. שיהיה לך בהצלחה בהכל.

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי