התקן תוך רחמי להפסקת ביוץ

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

31/03/2003 | 08:36 | מאת: דורית

דר' זלוצובר שלום אני בת 48,בריאה,לא לוקחת תרופות. בזמן האחרון המחזור החודשי אינו סדיר ועם דימום חזק. שמעתי על התקן תוך רחמי המפסיק את הביוץ ומוריד למינימום את הדימום. אודה לך אם תפרט בענין זה.ומהיא המלצתך. תודה מראש.

31/03/2003 | 22:35 | מאת: ד"ר משה זלוצובר

רונית שלום ותודה על שאלתך. ההתקן התוך רחמי שאת מתכוונת אליו נקרא מירנה והוא אינו מונע ביוץ. הוא אכן מהוה טיפול אפשרי טוב לדימומים וסתיים, עם תופעות לואי לא רבות אולם יש להבין שישנה ספיגה כלשהיא של ההורמון מסוג פרוגסטרון המצפה את ההתקן התוך רחמי הזה. חשוב להתיעץ עם רופאך המטפל. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי