טיפול הורמונלי

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

09/03/2003 | 17:42 | מאת: הלן

שלום ד"ר זלוצובר בת 50 מטופלת ב - evista - גם במקום טיפול תרופתי לבריחת סידן + קלציום. ברצוני לעבור ל - לויואל - האם גם הטיפול הזה יענה על הצורך של בריחת סידן ? או שמעבר לתחליף ההורמונלי הזה יגרור אחריו טיפול בפוסלן כפי שהציעו לי לפני שהתחלתי ב- evista בתודה מראש הלן

11/03/2003 | 22:22 | מאת: ד"ר משה זלוצובר

הלן שלום ותודה על שאלתך. אין לך סיבה לעבור לליויאל. האויסטה לכשעצמה טיפול יעיל לבריחת סידן ועומדת יחד עם פוסאלאן כשתי התרופות היחידות שאושרו ע"י משרדי הבריאות בארץ ובארה"ב לטיפול באוסטאופורוזיס. ליויאל לא הוכחה עדיין כטיפול יעיל לבעיה זאת ואיני רואה סיבה לעבור אליה. אין מחקרים לגבי השילוב של ליויאל ופוסאלאן אולם להלכה השילוב אינו מומלץ כמו גם השילוב של הורמוני גיל מעבר אחרים ופוסאלאן או אויסטה ופוסאלאן אלא במקרים מיוחדים מאד. רפואה שלמה דר' זלוצובר

12/03/2003 | 00:34 | מאת: הלן

ד"ר זלוצובר שלום ותודה על תשובתך - היא באמת ענתה לשאלתי. שאלה נוספת: לאור הדברים שכתבת האם יש איזשהו תחליף לליויאל אשר יכול להועיל לירידה בחשק המיני. בתודה הלן

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי